Counter-Strike fyller 10 år – Mitt liv och CS

Idag fyller Counter-Strike 10år.

Som dom flesta vet så kom den första versionen av Counter-Strike 1999, då var det dock inte så många som spelade spelet men det var härliga tider på cs_mansion och cs_siege.

Första gången jag såg Counter-Strike var en beta version hemma hos en kompis i Örebro (han hade 128k ISDN) det såg riktigt kul ut tyckte jag och testade.
Senare på kvällen åkte jag hem och eftersom jag inte hade någon egen dator så kunde jag ju inte spela det hemma.

Några månader senare -00 så öppnade det ett Internet cafe i den lilla stad jag bodde i och som alltid var jag först på plats tillsammans med min bror och kusin som läst i tidningen om detta nya kommun projektet.

När jag kom in där så stod det 6st helt nya datorer och ungdommarna som drev cafet satt och spelade Counter-Strike! Vi frågade snabbt vad det kostade och dom svarade ”15kr per timma”. Vi som ville spela alla nya datorspelen på dom senaste maskinerna sprang ju såklart snabbt hem och började tjata om att få pengar att spendera. Jag tror vi satt där minnst 6 timmar per dag en hel vecka och spelade Counter-Strike.

Sommarlovet kom och direkt när vi fick tag i lite pengar cyklade vi in och spelade på internet cafet.

Efter sommarlovet började jag 7.an och tjatade till mig en dator som jag fick dela med min lillebror.
AMD Athlon 1.4GHZ 128mb ram och ett Geforce 2! Det var de värsta man kunde ha -00 och kostade hela 16000kr på SIBA (hahaha).

Min far och mor var skilda och min far hade ADSL 0.5mbit så jag tog med datorn hem till han på helgerna och spelade Counter-Strike för fulla muggar. Ibland kunde jag sitta i 24 timmar i sträck och bara spela på Internet cafets public-server.

Efter allt det där så började jag att spela i klan år 2001-2002, efter att ha tröttnat på public ”karriären”.

Det gick snabbt fram jag gick in på IRC och sökte efter min första cs-klan och hittade en direkt! Furious hette den :).

Efter mycket inaktivitet och spelande så hittade ja på en kille vid namn ”zombi3” som jag började spela 2on2 med och som senare utvecklades till en cs 5on5 klan.

Vårat spel utvecklades snabbt och kanske lite för snabbt? för efter allt lirande med zombi3 så skapade jag och några kompisar en irl klan vid namn Intrax.se år 2003. Vi spelade många stora online cuper med bra lag och spelare såsom Team9,SK,mtw och lite semielit lag i Sverige.

En cup jag minns väldigt bra var en 128lags cup med klaner som var semieliter och eliter i Sverige där vi slutade på 16.e plats efter att ha slagit ut Clan Blomma (Ja, vi var glada på det lanet :)! ).

Efter Intrax så började jag gymnasiet och vart intresserad av webdesign och linux. Jag började spela med några från Karlskoga och Skellefteå och det gick väldigt bra. Vi fick interjuer i Gamingeye och på fragbite samt lite andra ställen efter våra prestationer.

Senare så började jag spela med ett par spelare i klassen, snurre,noxxy,roxy och hyye. Inte lika seriöst men gick väll rätt bra för oss på tex R60 som vi spelade då.

Snurre lade sedan Cs på hyllan för att ta skolan mer seriöst och styra upp livet medans vi andra lekte vidare…

Några månader senare fick vi ett erbjudande av Wallu en finsk DoD 1.3 spelare som varit runt om i världen på events och vunnit massa tuneringar.
Vi spelade för cZar i över 1 år sedan tröttnade alla på spelet och alla gjorde det dom ville göra istället.

Nu är vi framme på alla mixxar och alla klaner vi haft under olika namn fast med samma spelare.

noxxy,jag,deas,roxy och hyye/bolleh.

Vi spelade ut dom flesta klanerna inom kill-scenen och tjej-scenen under fejknicks 🙂 roligt som fan men många tjejer tog illa upp när det kom ett nytt gäng tjejer som utklassa exakt alla lag som fanns i världen (förstår dom).

Efter detta så kändes inte CS lika kul längre så jag gjorde en större tabbe och aktiverade fusk under en 2on2 match hos Playnation och vart därpå ertappad för fusk och senare lade cs på hyllan (Januari 2008).

Jag spelar ibland med irl polare men för det mesta håller jag på med management arbete inom esporten på olika siter på internet och föreningar irl.

Detta var väll en nerkortad berättelse om hur jag började och slutade med CS och jag hoppas för alla dom som just börjat med spelet att det kommer leva kvar i ytterligare 10 år!

4 svar till “Counter-Strike fyller 10 år – Mitt liv och CS”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

fem + tio =